Нови въздушни удари след атаката в Истанбул: Турция отвърна на терористичната

...
Нови въздушни удари след атаката в Истанбул: Турция отвърна на терористичната
Коментари Харесай

Турция с въздушни удари в Северна Сирия седмица след удара в Истанбул

Нови въздушни удари след офанзивата в Истанбул: 

Турция отвърна на терористичната офанзива в Истанбул. Нанесе въздушни удари в Северна Сирия, оповестиха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Анкара предприе този ход седмица, откакто многолюден бул. в сърцето на Истанбул бе разтресен от бомбен атентат, при който починаха шест души, а ранените бяха над 80. Турските управляващи упрекнаха Кюрдската работническа партия (ПКК), както и обвързваните с нея кюрдски групировки в Сирия. Кюрдските милиции обаче отхвърлиха да имат нещо общо с атентата.

Както Анкара, по този начин и Вашингтон смятат ПКК за терористична организация, само че сред тях има разлики във връзка с кюрдските милиции в Сирия, които са съдружници на Съединени американски щати в битката им против " Ислямска страна ", отбелязва АП.

Въздушните удари са били нанесени през вчерашния ден против обекти в Кобани – стратегически град, покрай турско-сирийската граница, който Турция по-рано искаше да включи в така наречен " зона за сигурност ".

Говорител на доминирания от кюрди военизиран съюз Сирийски демократични сили (СДС) написа в " Туитър ", че са били бомбардирани и две гъстонаселени села, в които са били настанени доста разселени хора, и добави, че има убити и ранени.

Базираният във Англия Сирийски център за наблюдаване на човешките права, който следи войната от страна на опозицията, заяви, че ударите са засегнали и позиции на сирийската войска и че минимум 10 души са били убити, в това число и военнослужещи от Съюз на демократичните сили и от сирийската войска.

Ръководените от кюрдите управляващи в Североизточна Сирия през вчерашния ден обявиха, че в случай че Турция ги нападна, тогава бойците им в района ще имат " правото да се съпротивляват и да пазят своите територии “. Те предизвестиха, че дейностите им ще бъдат толкоз решителни, че може да се стигне до " продължителна война ".
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР